Australien rekommenderar att personer under 50 år inte tar Astra Zenecas vaccin - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Australien rekommenderar att personer under 50 år inte tar Astra Zenecas vaccin - BN

Australien avråder personer yngre än 50 år att ta Astra Zenecas vaccin på grund av risken för blodpropp. Detta efter att europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, på onsdagen sagt att det hittat sällsynta fall av blodpropp hos vissa vuxna som tagit vaccinet. EMA anser dock fortsatt att fördelarna med vaccinet överstiger riskerna.

För Australiens del innebär senaste beslutet ett ytterligare hinder för vaccinationskampanjen. Landet är redan 80 procent bakom schema och förlitar sig starkt på Astra Zenecas vaccin att hjälpa immunisera dess 26 miljoner medborgare.

Regeringens senaste besked är att Pfizer ska ses som det föredragna vaccinet för yngre än 50. De som faller under denna ålderskategori och har redan tagit första dosen av Astra Zenecas vaccin utan bieffekter uppmanas till att också ta den andra.

På annat håll i regionen har Sydkorea valt att återuppta att ge Astra Zenecas vaccin. Ett dygn tidigare hade vaccinationen stoppats för vissa grupper av säkerhetsskäl. Ett slutligt beslut väntas komma under helgen.

Förutom Australien har Filippinerna valt att stoppa att ge Astra Zenecas doser till personer under 60 år.

I Europa rekommenderar Italien att doserna ges endast till personer över 60 år medan i Storbritannien uppmanas personer yngre än 30 år att ta vaccin från en annan tillverkare.

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20210408000963

https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3128680/thailand-confirms-first-local-cases-coronavirus-variant

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev