Autodesk rapporterar över förväntan - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Autodesk rapporterar över förväntan

Programvarubolaget Autodesk redovisar en rapport för första kvartalet som överträffar analytikernas förväntningar. Utfallet är också betydligt bättre mot samma period i fjol.

Omsättningen steg 11,7 procent till 989,3 miljoner dollar (885,7). Förväntat var 965 miljoner dollar enligt analytikerkonsensus från Factset.

Justerat resultat per aktie blev 1,03 dollar (0,85), vilket är bättre än väntade 0,94 dollar.

Bolaget guidar för det andra kvartalet en omsättning på 1 045 - 1 060 miljoner dollar och ett justerat resultat per aktie på 1,08-1,14 dollar. Väntat är en vinst på 1,13 dollar.

Autodesk, MUSDQ1-2021/2022KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning989,39652,5%885,711,7%
Resultat per aktie, justerat, USD1,030,949,6%0,8521,2%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0060578-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Autodesk

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Autodesk

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev