Nyhet

Avanza bidrog positivt till den nya fonden Jupiter Pan European Smaller Companies

Eftersom Jupiter Pan European Smaller Companies startade i februari i år redovisas inga tillväxtsiffror. Dock skriver förvaltaren att fonden har gjort ett starkt kvartal Det framgår av en kvartalsrapport skriver ansvarig förvaltare Mark Heslop.

Positiva bidragsgivare för kvartalet var Avanza Bank Holdings, DiaSorin, Dometic och Solutions 30.

Enligt Heslop attraherar och behållar Avanzas digitala lösningar kunder, vars kostnadseffektiva plattform skapar möjlighet för fortsatt tillväxt.

Negativa bidragsgivare för kvartalet var Brunello Cucinelli, CTS Eventim och Shaftesbury.

Både Brunello Cucinelli och CTS Eventim har enligt Heslop skadats av COVID-19. Biljettföretaget CTS Eventim har dock enligt Heslop lyckats dämpa sina förluster genom att ge ut vouchers för biljetterna. Klädföretaget Brunello Cucinelli skadades på grund av att deras butiker behövdes stängas ner, men enligt Heslop har företaget lyckats komma tillbaka tack vare deras robusta varukedjor.

Enligt förvaltaren fortsätter fonden att fokusera på företag som ger en långsiktig utveckling med ett förutsägbart kassaflöde.

Jupiter Pan European Smaller Companies, %

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt