Nyhet

Avanza

Avanza har genomfört stabiliseringsåtgärder i Adtraction

Avanza har i egenskap av stabilitetsansvarig utfört stabiliseringsåtgärder i Adtraction mellan 13 till 21 december, enligt ett pressmeddelande.

Nätmäklaren har fått rycka ut och stödköpa totalt 12 199 aktier i Adtraction. Köpen har skett till snittkursen 60 kronor vilket är samma pris som fastställdes i samband med Adtractions erbjudande för noteringen. Adractions aktie stängde på 60,40 kronor på tisdagen.

Det uppges också att ett antal aktieägare i Adtraction har åtagit sig, på begäran av Avanza, att sälja ytterligare 389 920 aktier i bolaget för att täcka eventuell övertilldelning. Aktiemängden motsvarar högst 15 procent av aktierna som omfattas av erbjudandet. Övertilldelningen kan utnyttjas delvis eller fullt ut 30 kalenderdagar efter första handelsdagen med Adractions aktie.

Adraction debuterade på First North den 7 december.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Adtraction

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Adtraction

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt