Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Axel Springer bekräftar förvärv av Politico

Tyska mediakoncernen Axel Springer köper upp Politico, inklusive återstående 50 procent av aktierna i det gemensamma joint venture-bolaget Politico Europe. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare har Wall Street Journal skrivit att en affär var på gång, vilket nu alltså bekräftas.

Axel Springer, som äger de tyska tidningarna Bild och Die Welt, har ökat sina amerikanska medieinnehav de senaste åren. Företaget köpte Business Insider 2015 för cirka 500 miljoner dollar och köpte nyligen Morning Brew, en digital utgivare som har fokuserat till stor del på affärer.

Springer var nyligen i samtal om att köpa Axios, ett digitalt nyhetsförlag. Axios chefer sa till investerare i juli att de var ovilliga att göra ett avtal med Axel Springer och ville förbli oberoende, enligt en person som är insatt i frågan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Axel Springer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Axel Springer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt