Nyhet

Både Bavarian och Expres2ion Biotech handelsstoppade efter EU:s besked

Expres2ion Biotech har handelsstoppats på Nasdaq First North vilket följer på att samarbetspartnern Bavarian Nordic kring lunchtid handelsstoppades på Köpenhamnsbörsen.

Bakgrunden är att EU-kommissionen idag meddelade att man har beviljat danska statens stöd på 108 miljoner euro till Bavarian, i form av ett förskott som ska återbetalas. Pengarna ska stödja forskningen kring ett covid-19-vaccin som ska ytterligare stärka immunförsvaret i redan vaccinerade personer och de som redan haft viruset.

Enligt informationen från EU ska kapitalet stödja en fas 3-studie, men Bavarian har bara inlett en fas 2-studie med vaccinkandidaten ABNCoV2.

Bavarian har idag stigit 13 procent medan Expres2ion Biotech vid handelsstoppet var upp 15,2 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt