Nyhet

Baidu

Baidu blir sjätte företaget att testa helt förarlösa bilar i Kalifornien

Det kinesiska teknikbolaget Baidu blir det sjätte företaget att testa helt förarlösa bilar i den amerikanska delstaten Kalifornien, efter bland annat General Motors-ägda Cruise och Alphabet-bolaget Waymo. Det rapporterar The Verge.

Det sker efter att bolaget har erhållit ett sådant tillstånd, vilken är mer ovanlig än tillståndet att testa självkörande bilar med en säkerhetsförare vid ratten.

Tillståndet innebär att tre helt självkörande bilar kommer få testas på specifika gator inom Sunnyvale, som ligger i Santa Clara County. De tillåts endast på vägar med hastighetsgränsningen 45 miles per hour, och får heller inte köra när det är dimmigt eller regnar.

Baidu aviserade nyligen planer på att producera elbilar med hjälp av fordonsjätten Geely.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Baidu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Baidu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt