Nyhet

Baidu

Baidu har rekryterat vd för elbilssatsning

Kinesiska internetjätten Baidu har rekryterat Xia Yiping, medgrundare till cykeldelningstjänsten Mobike, som ny vd för sin satsning inom elbilar. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Uppgifterna kommer efter att Baidus vd Robin Li sagt att en chef blivit tillsatt men utan att ange namnet.

Baidus intåg i elbilar kommer efter att ett partnerskap med Volvo Cars kinesiska ägare Geely aviserats förra månaden. Duon ska etablera ett elbilsbolag i vilket Baidu blir majoritetsägare.

Baidu har avböjt att kommentera uppgifterna om Xia, som Reuters var först ut med. Geely uppgav sig inte känna till att Xia ska ha blivit utsedd till vd för elbilsbolaget.

Xia var innan han grundade Mobike anställd hos biltillverkarna Ford och Fiat Chrysler, enligt profilsidan på Linkedin.

https://www.cnbc.com/2021/02/19/baidu-hires-ceo-for-its-electric-car-firm-with-geely.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Baidu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Baidu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt