Nyhet

Baidu ska uppgradera app för att hålla virtuell konferens med 100 000 deltagare

Kinesiska Baidu planerar att hålla sin årliga AI-konferens, Create 2021, genom virtual reality-appen Xirang. För att kunna realisera detta ska appen uppgraderas så att den kan hysa 100 000 online deltagare, enligt ett uttalande. Det rapporterar Technode.

Appen, som är enligt Baidu den första kinesiskt-gjorda metaverse-produkten, erbjuder också tillgång till en virtuell värld där man kan besöka kinesiska helgedomar, museum och arkeologiska platser.

Uppgraderingen av appen kommer att ske i slutet av december. Enligt sajten är uppdateringen delvis kopplad till populariteten kring metaverse. Baidu har i flera månader utvecklat Xirang, som på kinesiska betyder "land av hopp".

https://technode.com/2021/12/13/baidu-to-expand-metaverse-offerings-and-hold-virtual-conference-via-revamped-vr-app/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Baidu

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Baidu

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt