Nyhet

Bambuser, Bayn och Zutec bästa aktier 2020 på First North, Frill och Dome Energy sämsta aktier

Nasdaq First North Growth Market bjöd på flera enorma kursrally under 2020. Sex aktier steg med 500 procent eller mer, visar en granskning av kurslistorna i nyårshelgen.

Bästa aktie på First North 2020 var Bambuser med ett kursrally på 1 166 procent. Därefter följer Bayn med 980 procent, Zutec med 719 procent, Vertical Ventures med 632 procent, Scandinavian Enviro Systems med 568 procent samt Enad Global 7 som klättrade 546 procent.

BolagFörändring procent
Bambuser1 166
Bayn980
Zutec719
Vertical Ventures632
Scandinavian Enviro Systems568
Enad Global 7546
Enzymatica371
Integrum B339
Azelio335
Inzile335

Det fanns även gott om kursrörlorare på First North 2020, där tio aktier föll med 60 procent eller mer. Sämsta aktie var Frill Holding som rasade 87 procent, följt av Dome Energy som föll med 81 procent.

Sämsta aktier 2020
BolagFörändring procent
Frill Holding B-87
Dome Energy-81
Chromogenics-76
Savosolar-75
Asarina Pharma-75
Frisq Holding-72
UTG-70
Avtech-68
Heliospectra-66
Kebni B-61

Siffrorna är hämtade från Millistream. Siffrorna inkluderar inte utdelning men är justerade för företrädesemissioner och inlösen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt