Nyhet

Banker

Banker värderar upp Stora Ensos 'gröna satsning' - Di

Tre banker värderar upp skogsindustribolaget Stora Ensos gröna satsning efter att man uppmärksammat bolagets framtida potential att använda lignin inom energilagring i batterier. Det skriver Di.

De tre bankerna som är ute med nya analyser på onsdagen är Kepler Cheuvreux, Nordea samt ABG. Bland annat skriver den förstnämnda att tekniken är "mycket intressant och spännande", och menar att det är uppenbart att bolaget tror på en kommersiell framgång.

Det var för knappt ett år sedan som Stora Enso meddelade att man investerar 140 miljoner kronor i byggnationen av en granulerings- och förpackningsanläggning för ligning. Nu har ledningen charmat analytiker genom att berätta om potentialen med materialets användning i litiumbatterier.

ABG tror att satsningen kan kommersialiseras under 2028 och att den kan addera 30 procent till bolagets rörelseresultat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stora Enso R

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stora Enso R

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt