Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bavarian

Bavarian Nordic rapporterar lovande prekliniska data inför första covid-19-vaccintester på patienter (uppdatering)

(Uppdatering avser fjärde stycket med info om ExpreS2ion Biotechnologies)

Danska Bavarian Nordic rapporterar lovande prekliniska data för covid-19-vaccinkandidaten ABNCoV2 inför de första kliniska testerna på människor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om att bolagets tillämpning av olika dosnivåer av vaccinet, med eller utan adjuvans, har kunnat bekräfta de initiala upptäckterna från i november.

Bolaget uppger att senaste data ”bekräftar tidigare starka immunogenetiska resultat som redan publicerats och vidare demonstrerar en skyddande effekt från vaccination efter utmaning med Sars-CoV-2”.

Den första kliniska prövningen är planerad att bli av inom kort. Det handlar om en öppen fas I/II-studie där man ska bedöma säkerheten och toleransen för två doser av ABNCoV2, formulerad med eller utan adjuvans, hos upp till 42 vuxna friska personer som inte haft Sars-CoV-2. Vaccintesterna kommer att ske i Nederländerna. Sponsor är Radhoud University Medical Centre som ingår i Prevent-nCov konsortiet som finansieras av EU med syftet att få ABNCoV2 snabbt till kliniska tester. I konsortiet ingår också bland annat ExpreS2ion Biotechnologies som rusar med drygt 20 procent i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Bavarian stiger samtidigt strax över 10 procent.

Bavarian Nordic har licensierat in ABNCoV2 från Adaptvac.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bavarian Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt