Nyhet

Bavarian

Bavarian Nordic rapporterar positiva studieresultat för coronavaccin

Danska bioteknikbolaget Bavarian Nordic rapporterar positiva topline-resultat från sin fas 2-studie med covid 19-vaccinkandidaten ABNCoV2.

Vaccinet hjälpte till att öka nivån av Sars-CoV-2 neutraliserade antikroppar mot covid-19 (Wuhan-varianten) med 2-40 gånger beroende på initiala nivån av antikroppar, skriver bolaget.

Totalt kom alla patienter i studien, oavsett om de hade låga eller höga neutraliserande nivåer, att få sina antikroppsnivåer förstärkta till nivåer som gav en effekt på över 90 procent mot Sars-CoV-2.

De ovannämnda resultaten är kopplade till den första av tre grupper i Bavarians fas 2-studie med ABNCoV2. Resultaten från de två andra grupperna väntas under första kvartalet 2022. Samtidigt förbereder bolaget fas 3-tester vilka väntas bli av under första halvåret 2022 beroende på vad för sorts feedback man får från tillsynsmyndigheter.

Sommaren 2020 meddelades att Expres2ion Biotechs joint venture Adaptvac tecknat ett avtal med Bavarian Nordic som licensierat de kommersiella rättigheterna till vaccinkandidaten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt