Nyhet

Bayer har nu avsatt 16 miljarder dollar för Roundup-tvister

Tyska life science-bolaget Bayer uppger att kostnader för rättstvister kopplat till bekämpningsmedlet Roundup potentiellt kan stiga med 4,5 miljarder dollar vilket är betydligt mer än de tidigare trott. Det skriver Wall Street Journal.

Företaget har mottagit flera stämningar som menar att produkten orsakar cancer. Totalt ska nu Bayer ha avsatt 16 miljarder dollar för juridiska kostnader.

Tre juryer har dömt till fördel för målsägande som sagt att den aktiva substansen glyfosat i Roundup har orsakat deras cancer. Bayer ska nu överklaga en av dessa domar och säger att kemikalierna i Roundup är säkra och försäljning av produkten fortsätter.

Bayer har haft flera rättstvister kring produkten sedan de under 2018 förvärvade Monsanto, företaget bakom Roundup.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bayer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt