Beijing8s omsättning minskar under första halvåret, men ökade butiksförsäljning

Nyhet

Beijing8s omsättning minskar under första halvåret, men ökade butiksförsäljning

Beijing8 redovisar minskande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk 24,3 procent till 16,5 miljoner kronor (21,8).

Resultatet före avskrivningar uppgick till -2,8 miljoner kronor (-4,3)

Försäljningen på jämförbara restauranger minskade med 68 procent och den totala omsättningen minskade från 15,9 miljoner konor till 8 miljoner kronor.

Försäljningen i dagligvaruhandelssegmentet ökade med 29 procent från 6 miljoner till 8,5.

Restaurangverksamheten gjorde ett resultat ( ebitda) motsvarande -0,5 miljoner kronor (-0,7) och retail verksamheten +0,8 miljoner kronor (0,4). Kostnader för Overhead och produktion uppgick till 2,9 miljoner kronor (4,4).
Under första halvåret fick man försäljning i 52 nya butiker i livsmedelskedjorna SOK och Kesko i Finland. Antalet butiker i Sverige uppgår till 96 och i Finland 115.

"Den finansiella utvecklingen har naturligtvis påverkats kraftigt av den pågående pandemin framförallt på restaurangsidan. Retailverksamheten uppvisar en tillväxt men har även den påverkats negativt av situationen främst på grund av långsammare expansion och att det inte har varit möjligt med försäljningsaktiviteter i butik," skriver bolagets tillförordnade vd Magnus Anderson.

Beijing8, MkrH1-2020H1-2019Förändring
Nettoomsättning16,521,8-24,3%

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Kesko B (FI)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Kesko B (FI)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev