Beowulf Mining vill träffa ärkebiskopen - Realtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beowulf Mining vill träffa ärkebiskopen - Realtid

Ärkebiskop Antje Jackelén och Åsa Nyström, biskop i Luleå stift, har i ett öppet brev till statsministern, näringsministern, kulturministern och miljöministern frågat sig för vem som betalar priset för en ny gruva utanför Jokkmokk. Brevet handlar om Beowulf Minings ansökan om en bearbetningskoncession för Kallak.

Även klimataktivisten Greta Thunberg har uppmuntrat sina följare att protestera mot den tilltänkta gruvan genom en namninsamling.

”Gruvetableringen i Gállok är inte existentiellt och andligt hållbar”, skriver biskoparna. Även samerna genom byordföranden Jan Erik Länta hoppas på ett nej från regeringen på ansökan.

Sven Otto Littorin, ordförande i Beowulf Mining, har kontaktat ärkebiskopen och bett henne om ett möte.

”Innan Du lånat Din och Svenska Kyrkans auktoritet till den ena sidan i en känslig och konfliktfylld fråga hade jag, både som ordförande för Beowulf Mining och som enskild medlem i Svenska Kyrkan, önskat att Du samtalat med oss för att också få vår bild över frågan och framtiden”, skriver Sven Otto Littorin till ärkebiskopen enligt Realtid. Han uppger också att bolaget visst kan bryta malm på ett hållbart sätt för miljön.

Regeringen har haft Beowulf Minings ansökan om bearbetningskoncession på sitt bord i fem år. Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson har uppgett att det kommer ett besked efter första veckan i februari.

https://www.realtid.se/biskop-till-attack-mot-gruvetablering-i-jokkmokk-inte-andligt-hallbar?utm_custom%5Bwp%5D=798745,28&utm_campaign=Realtid%20Nyhetsbrev%20-%20TISDAG%20EM%201%20februari

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beowulf Mining

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beowulf Mining

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt