Beowulf Minings ordförande anmäler Aftonbladet-publicering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beowulf Minings ordförande anmäler Aftonbladet-publicering

Prospekteringsbolaget Beowulf Minings ordförande Sven Otto Littorin har anmält Aftonbladets publicering om bolaget igår morse till Medieombudsmannen. Det uppger han på sin Facebooksida.

Enligt Littorin har artikeln vållat stor skada.

"Artikelns rubriksättning och innehåll förmedlar intrycket av att Beowulf Mining är ett bolag som investerat aktieägarnas kapital i ett bolag i ett skatteparadis på British Virgin Islands. Oaktat vissa formuleringar i slutet av artikeln måste syftet med text, ingress, rubrikval och bildval vara att förmedla intrycket av att Beowulf är ett skumraskbolag med kopplingar till skatteparadis. Som vi varit mycket tydliga med, i vår kontakt med reportern, är så absolut inte fallet", skriver Littorin.

Han anser också att Aftonbladet borde ha informerat om reporterns samiska bakgrund då det råder en konflikt kring Kallakgruvan i Lappland som Beowulf vill dra igång.

Från Aftonbladets sida uppgavs det igår att man till fullo backar både artikeln och reportern.

Artikeln tog upp bland annat att Beowulf inte har finansiering på plats och att det fanns kopplingar till ett skatteparadis. Artikeln publicerades på torsdagsmorgonen och fick Beowulf-aktien att initialt rasa 35 procent. Aktien repade sig efter Beowulfs bemötande av uppgifterna för att stänga ned 10,7 procent för dagen.

https://www.facebook.com/SOLittorin

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beowulf Mining

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beowulf Mining

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.