Nyhet

Betssons

Betssons andra kvartal i linje med förhandsbesked

Bettingbolaget Betsson redovisar ökade intäkter och resultat i andra kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Utfallet var i linje med den omvända vinstvarning som bolaget lämnade tidigare i juli.

Betsson flaggade då för att intäkterna förväntades uppgå till mellan 1 735 till 1 755 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på mellan 375 till 385 miljoner kronor.

Intäkterna steg 14,3 procent till 1 752 miljoner kronor (1 533).

Ebitda-resultat blev 472,3 miljoner kronor (304,2), med en ebitda-marginal på 27,0 procent (19,8).

Rörelseresultatet blev 383,4 miljoner kronor (217,7), med en rörelsemarginal på 21,9 procent (14,2).

Resultatet före skatt var 369,6 miljoner kronor (206,7).

Resultatet efter skatt blev 337,9 miljoner kronor (192,9), en ökning med 75,2 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 2,54 kronor (1,40), vilket innebär en ökning med 81,4 procent mot föregående år.

Det operativa kassaflödet uppgick till 570,7 miljoner kronor (343,9).

- Det andra kvartalet är ett bevis på hur stark vår affärsmodell är. Vi har åstadkommit ett rekordhögt resultat tack vare vår skalbarhet och geografiska spridning, vi har en stark tillväxt i Latinamerika och vi har stärkt vårt B2B-erbjudande genom de avtal som slutits med Strive Platform Limited och Masterpiece Gaming, kommenterar vd Pontus Lindwall i delårsrapporten.

- Framgångarna kopplade till både Conmebol Copa América och fotbolls-EM banar väg inför nästa års fotbolls-VM. Stark sportboksaktivitet, primärt drivet av dessa fotbollsturneringar, hög sportboksmarginal och positiv bruttomarginaleffekt som ett resultat av att en större andel av de totala intäkterna kommer ifrån sportboken är viktiga förklaringar bakom det rekordhöga resultatet.

- Vi har under kvartalet tagit marknadsandelar på flera viktiga marknader, inte minst på vår hemmamarknad Sverige men även i Baltikum och Kroatien. Etableringar på nya marknader bär också frukt, inte minst i Latinamerika som utvecklats starkt, mycket tack vare marknadsföringsaktiviteter på utvalda marknader. I Peru är Betsson nu marknadsledande och i Brasilien har en marknadsföringskampanj blivit viral genom en sponsring av "världens sämsta" fotbollslag. Betsson var också officiell regional sponsor av Conmebol Copa América, vilket bidragit till att vi sett en stark tillväxt av nya kunder i regionen under kvartalet. Vår affär utvecklas väl som helhet men det finns en del orosmoln, ofta baserade på lokala initiativ att reglera marknader.

- Satsningarna på den amerikanska marknaden fortsätter. Under april förvärvade vi en strategisk ägarandel i ett nytt Player Account Management system, Strive Platform, och nu har Betssons sportbok integrerats i den plattformen. Den kombinationen gör i mina ögon USA-satsningen ännu mer spännande. Att vi valt att använda oss av Strive-plattformen istället för någon av de redan certifierade plattformarna innebär dock att den ursprungliga tidplanen för lanseringen av vårt B2C-erbjudande genom Betsafe i Colorado kommer att skjutas fram något. Vår bedömning är nu att den planerade lanseringen under senare delen av andra halvåret 2021 blir flyttad till första kvartalet 2022. Bakgrunden är att plattformen behöver testas och certifieras vilket kan ske först efter att alla komponenter i form av PAM-system, sportbok och app med mera är färdigutvecklade. Fördelarna med att kunna lansera vårt erbjudande på en modern plattform överväger dock mot att vi måste skjuta fram lanseringen, fortsätter Pontus Lindwall.

Betsson, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1 7521 53314,3%
EBITDA472,3304,255,3%
EBITDA-marginal27,0%19,8%
Rörelseresultat383,4217,776,1%
Rörelsemarginal21,9%14,2%
Resultat före skatt369,6206,778,8%
Nettoresultat337,9192,975,2%
Resultat per aktie, kronor2,541,4081,4%
Kassaflöde från löpande verksamhet570,7343,965,9%


http://media.finwire.com/media/FWM00631DE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Betsson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Betsson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt