Nyhet

Beyond

Beyond Frames ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Beyond Frames redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 102,9 procent till 7,1 miljoner kronor (3,5).

Ebitda-resultat blev 2,4 miljoner kronor (1,3), med en ebitda-marginal på 33,8 procent (37,1).

Rörelseresultatet blev 0,4 miljoner kronor (-0,7), med en rörelsemarginal på 5,6 procent.

Resultatet före och efter skatt var 0,3 miljoner kronor (-0,7).

"Nu lägger vi ytterligare ett kvartal bakom oss med svarta siffror och går nu, i och med nyemissionen om 45 miljoner kronor, in i en kraftig expansionsfas inom våra fyra verksamhetsområden - Studios, Publishing, Porting och M&A, tillsammans med de världsledande tech-bolagen inom digitala glasögon", kommenterar tillförordnade vd Ricky Helgesson.

"Det är en väldigt spännande och rolig tid att arbeta i Beyond Frames. Vi har en aggressiv tillväxtplan och ser fram emot att göra många affärer inom samtliga verksamhetsområden
framöver och leverera en allt större mängd högkvalitativa spel. Bolaget genomgår en spännande och kraftfull expansion mot att bli en av världens största aktörer inom spel för digitala glasögon"

Beyond Frames, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning7,13,5102,9%
EBITDA2,41,384,6%
EBITDA-marginal33,8%37,1%
Rörelseresultat0,4-0,7
Rörelsemarginal5,6%
Resultat före skatt0,3-0,7
Nettoresultat0,3-0,7


http://media.finwire.com/media/FWS0064D32-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Beyond Frames

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Beyond Frames

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt