Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beyond

Beyond Meat gör större förlust än väntat

Amerikanska matföretaget Beyond Meat redovisar högre omsättning än väntat i det andra kvartalet. Vidare kom förlusten per aktie in något sämre än analytikerna räknat med. Aktien föll 4,6 procent i efterhandeln.

Omsättningen steg 32,2 procent till 149,4 miljoner dollar (113). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 141.

Resultat per aktie hamnade på -0,31 dollar (-0,16), vilket är sämre än analytikerkonsensus som låg på -0,23.

Beyond Meat guidar för en omsättningsökning på mellan 27 och 48 procent till 120-140 miljoner dollar i det tredje kvartalet.

Guidningen grundar sig på att Beyond Meats ledning fortsatt tror på en återhämtning i verksamheten, men de påpekar samtidigt de risker och den osäkerhet som coronapandemin fortsatt för med sig.

Beyond Meat, MUSDQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning149,41416,0%11332,2%
Resultat per aktie, USD-0,31-0,23-0,16
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0063CC3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Beyond Meat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Beyond Meat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt