BHG förvärvar Hyma för 1 miljard kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BHG förvärvar Hyma för 1 miljard kronor

BHG

Bygghandlaren BHG ska förvärva 92,2 procent av Hyma Skog & Trädgård för en köpeskilling av 1 miljard kronor. Affären finansieras med 542 miljoner kronor i kontanter och resten genom en apportemission, enligt ett pressmeddelande.

Därutöver tillkommer en kontant tilläggsköpeskilling som baseras på ebita-utfallet för 2022 på maximalt 500 miljoner kronor.

Genom den riktade emissionen blir Hymas ägare, inklusive nuvarande huvudägaren Verdane och Hymas ledning, aktieägare i BHG.

”Verksamheten har ledande marknadspositioner inom centrala BHG-kategorier, som Trädgård, Verktyg och Fritid, med en bred portfölj av externa och egna varumärken. Genom förvärvet förstärker BHG bredden och djupet inom viktiga DIY-kategorier ytterligare, med goda möjligheter att driva fortsatt tillväxt på BHGs onlineplattformar i Norden”, skriver BHG.

Hyma ökade sin omsättning med 28 procent till 744 miljoner kronor förra året. Försäljningen för årets fyra första månader har ökat med 46 procent vilket innebär att årsomsättningen väntas landa på cirka 1,1 miljarder kronor. Ebita-resultatet väntas bli på runt 80 miljoner kronor.

BHG väntas tillträda Hyma under tredje kvartalet. Man kommer också då att erlägga den initiala köpeskillingen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BHG Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.