Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments minskar rörelseförlusten något under andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -2,7 miljoner kronor (-3,3).

Resultatet före skatt var -2,7 miljoner kronor (-3,3).

Resultatet efter skatt blev -2,7 miljoner kronor (-3,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,21).

Under det andra kvartalet har Bibb ansökt om en tredje internationell patentansökan för EndoDrill Model X samt meddelat att bolagets två kliniska studier kan starta igen efter ett nödvändigt leverantörsbyte. Studierna planeras att slutföras under 2021.

"Vi arbetar för tillfället med flera viktiga aktiviteter på området kvalitets- och regulatorisk utveckling. Vi för en diskussion med amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för att komma fram till en handlingsplan för att på sikt erhålla marknadsgodkännande för EndoDrill Model X i USA", skriver Fredrik Lindblad, vd på Bibb Instruments.

Under 2021 har bolaget hanterat stora utmaningar på grund av covid-19 men med lättade restriktioner hoppas bolaget på en mer normal rekryteringstakt framöver. Bibb Instruments har varit försiktiga med utgifter under pandemin och med en kassa på cirka 14,5 miljoner kronor menar Lindblad att bolaget är finansierade till och med första kvartalet 2022. Under årsstämman den 14 juni blev styrelsen omvald och fick bemyndigande att besluta om nyemission av aktier till högst 30 procent av aktiekapitalet.

Bibb Instruments, MkrQ2-2021Q2-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,7-3,3
Resultat före skatt-2,7-3,3
Nettoresultat-2,7-3,3
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,21


http://media.finwire.com/media/FWS0064D5D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt