Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments rapporterar små resultatförändringar i fjärde kvartalet

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar små resultatförändringar för nettoomsättningen och rörelseresultatet i fjärde kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -2,9 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet före skatt var -2,9 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -2,9 miljoner kronor (-8,2). Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (-0,50).

Kassa och bank uppgick till 21,9 miljoner kronor (19,3) vid årsskiftet.

- När vi summerar 2020 kan vi konstatera att det var ett framgångsrikt år för Bibb där vi passerade flera viktiga milstolpar i arbetet med att ta fram nästa generations eldrivna biopsiinstrument för endoskopi. Under årets första hälft färdigställde vi kliniska Endodrill Model X-produkter, förbered­de inför klinisk intro­duk­tion, inhämtade myndighets­tillstånd och förstärkte patent­situation­en. Under det andra halv­året inledde vi den första kliniska studien EDMX01 med Endodrill Model X i Sverige. När vi närmade oss slutet av året erhöll vi dessutom ett brett CE-godkännande, det vill säga marknads­godkännande i Europa för alla vanliga endoskopiska indika­tion­er. Detta innebär att Bibb nu etablerar sig som en pionjär inom eldrivna endo­skopiska biopsi­instrument och blir först i världen med att kunna erbjuda så kallade kärnbiopsier inom endoskopisk undersökning. Slutligen genomförde vi en riktad ny­emis­si­on som finansierar bolagets aktiviteter under 2021, kommenterar vd Fredrik Lindblad.

- Covid-19-pandemin har inneburit stora förändringar i vårt samhälle och har även påverkat Bibb, våra leverantörer, kliniska partners och kunder. Trots en för stunden negativ påverkan på rekryteringstakten räknar vi med att studien EDMX01 slutförs enligt plan under år 2021, fortsätter Fredrik Lindblad.

Bibb Instruments, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,10,10,0%
Rörelseresultat-2,9-3,1
Resultat före skatt-2,9-3,1
Nettoresultat-2,9-8,2
Resultat per aktie, kronor-0,16-0,50


http://media.finwire.com/media/FWS005A705-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt