Bico publicerar handelsuppdatering i linje med finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bico publicerar handelsuppdatering i linje med finansiella mål

Bico

Bioteknikbolaget Bico ger en extraordinär handelsuppdatering kring bolagets finansiella och operativa utveckling som indikerar att de levererar resultat som är i linje med, och överträffar bolagets finansiella mål. Det framgår av ett pressmeddelande.

De tidigare kommunicerade finansiella målen är en organisk tillväxt överstigande 35 procent samt en positiv ebitda.

Uppdateringen kommer i spåren av att Gusten Danielsson lämnat som finanschef och kritiserat vd Erik Gatenholm och hans ledarskap.

Preliminärt för januari-mars 2022 uppgick nettoomsättningen till 477 miljoner kronor (129,5), en ökning med 268 procent (241) jämfört med motsvarande period föregående år. Den organiska tillväxten uppgick till 52 procent (62).

Bruttovinsten uppgick till 352 miljoner kronor (100,1) vilket motsvarar en bruttomarginal om 73.9 procent (77.3).

Rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till -19 miljoner kronor (-34,9), vilket motsvarar en marginal om -4.1 procent (-26,9).

Justerat rörelseresultat före avskrivningar uppgick till 6 miljoner kronor (-12,4), vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal om 1,3 procent (-9,6)

"Jag är stolt och tacksam över vår organisation som varje dag arbetar för att vi ska nå våra strategiska mål, och som alltid visar sitt engagemang för att driva Bico vidare på vår spännande tillväxtresa. Resultatet indikerar preliminärt att vi levererar ett starkt delårsbokslut som överträffar vår finansiella målsättning berörande organisk tillväxt och som visar att vi rör oss mot den lönsamhet vi har målsättning för", kommenterar vd Erik Gatenholm och fortsätter. "Vi har en fortsatt god plan för att nå lönsamhet och har sedan förra året arbetat aktivt med att skapa en ännu starkare struktur inom den finansiella organisationen för att leverera på detta - ett arbete som vår nya interim finanschef Mikael Engblom kommer att fortsätta att leda och accelerera."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BICO Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BICO Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt