Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biljana Pehrsson tillträder som ny vd för Castellum idag, Ylva Sarby Westman blir ny finanschef

Biljana Pehrsson tillträder idag som vd för Castellum efter att bolaget nyligen förvärvat Kungsleden. Att Pehrsson skulle ta över Castellum blev känt tidigare i höstas och fram tills nu har Jacob Mörndal varit tillförordnad vd för Castellum.

Pehrsson, som har varit vd för Kungsleden sedan 2013, uppger att hon ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag.

”Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare”, säger Biljana Pehrsson.

Den som ersätter Biljana Pehrsson som vd för Kungsleden blir Ylva Sarby Westman, som också presenteras som Castellums nya finanschef och vice vd. Ylva Sarby Westman är för närvarande finanschef och vice vd på Kungsleden. Hon tillträder sin nya befattning också på onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt