Nyhet

Bill

Bill Ackman köper 7,1 procent av Universal Music

Bill Ackmans Pershing Square Holdings meddelar att de köper 7,1 procent av Universal Music Group från franska Vivendi.

Köpet sker tillsammans med dotterbolagen Pershing Square L.P och Pershing Square International. Köpeskillingen är på cirka 21,78 dollar per aktie, motsvarande 2,8 miljarder dollar. Pershing Square Holdings del av transaktionen var cirka 2,5 miljarder dollar.

Pershing Square Holdings har rätt till att förvärva ytterligare 2,9 procent av Universal Musics aktier för samma pris den 9 september 2021. Den rätten meddelar företaget att de planerar att utnyttja.

Under förra månaden kom uppgifter att Bill Ackman valt att inte förvärva 10 procent av Universal Music genom sin spac, Pershing Square Tontine Holdings efter tillsynsmyndigheter uttryckt oro över det komplicerade avtalet. Nu blir det ändå en affär, men köpet sker alltså direkt via Ackmans hedgefond.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vivendi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vivendi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt