Nyhet

Bill

Bill Ackmans spac är nära affär med Universal Music, största spac-affären hittills - WSJ

Hedgefondmiljardären William "Bill" Ackmans spac är nära att teckna avtal med Universal Music i en affär som skulle värdera musikjätten till 40 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Går affären igenom är det i så fall den största spac-affären som hittills genomförts. Det är dock inte klart att det blir en affär, och om affären blir klar är det i så fall inom ett par veckor, uppger affärstidningens källor. Ackman själv skulle få 10 procent i det nya bolaget.

Universal Music är en enhet inom det franska konglomeratet Vivendi. Även Tencent har ett ägande i bolaget. Musikjätten hade intäkter om 7,4 miljarder dollar förra året.

Spac-bolaget Pershing Square Tontine Holdings tappade 6 procent i efterhandeln på torsdagskvällen.

https://www.wsj.com/articles/pershing-square-spac-nears-transaction-with-universal-music-group-11622756897

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt