Nyhet

Bill

Bill Ackmans spac bekräftar diskussioner om Universal Music-affär

Hedgefondmiljardären Bill Ackmans spac-bolag bekräftar nu att det diskuterar att förvärva 10 procent av skivjätten Universal Music Group, UMG, där hela bolaget i så fall värderas till 35 miljarder euro.

Aktieposten skulle kosta spac-bolaget cirka 4 miljarder dollar.

UMG ägs av franska mediajätten Vivendi som har planer på att lista verksamheten på Amsterdambörsen senare i år. När detta är gjort tänker spac-bolaget distribuera ut de förvärvade aktierna i UMG till sina aktieägare, står det.

Affären med UMG rapporterades initialt av Wall Street Journal och är på väg att bli den största någonsin inom spac-segmentet.

https://www.businesswire.com/news/home/20210603006166/en/Pershing-Square-Tontine-Holdings-Ltd.-%E2%80%9CPSTH%E2%80%9D-Confirms-Discussions-to-Acquire-10-of-the-Ordinary-Shares-of-Universal-Music-Group-%E2%80%9CUMG%E2%80%9D-for-Approximately-4-billion-Repr

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt