Bill och Melinda Gates skiljer sig efter ett 27 år långt äktenskap

Nyhet

{newsItem.title}

Bill och Melinda Gates skiljer sig efter ett 27 år långt äktenskap

Bill Gates, medgrundare och tidigare vd i mjukvarubolaget Microsoft, och hans fru Melinda French Gates meddelade på Twitter på måndagskvällen att de skiljer sig efter ett 27 år långt äktenskap. Bill och Melinda Gates träffades på Microsoft 1987 och gifte sig 1994.

Paret, som har kommit överens om att ge bort mer än hälften av sin förmögenhet, kommer att fortsätta arbeta tillsammans med välgörenhetsinitiativ. De ekonomiska konsekvenserna av skilsmässan är ännu inte klara, skriver CNBC.

Bill Gates är världens fjärde rikaste man med en förmögenhet i dagsläget på 130,5 miljarder dollar, enligt Forbes miljardärslista.

En liknande händelse skedde 2019 när Amazons grundare och vd Jeff Bezos skilde sig från sin fru MacKenzie Scott efter ett 25 år långt äktenskap.

MacKenzie Scott fick i uppgörelsen aktier i Amazon värda 38 miljarder dollar. Hennes förmögenhet är i dagsläget 59,8 miljarder dollar, vilket ger henne plats 20 på Forbes miljardärslista.

Jeff Bezos är i dagsläget världens rikaste man med en förmögenhet på 197,1 miljarder dollar, enligt Forbes.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Microsoft

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Microsoft

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev