Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Billerud Korsnäs styrelse får två nya ledamöter och tre ledamöter lämnar

Förpackningsbolaget Billerud Korsnäs valberedning föreslår inför årsstämman den 10 maj nyval av Magnus Nicolin och Florian Heiserer som styrelseledamöter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Magnus Nicolin har varit vd för Ansell som är börsnoterat i Australien. Han är styrelseledamot i FAM och har föreslagits som styrelseordförande i Munters.

Florian Heiserer är finanschef för HKW Group, ett långsiktigt investmentbolag med fokus på förpackningsindustrin och kommersiella fastigheter i Europa och USA. Frapag Beteiligungsholding, en del av HKW Group, är näst största aktieägare i Billerud Korsnäs.

Michael M.F. Kaufmann, Kristina Schauman och Tobias Auchli har avböjt omval vid årsstämman 2022. Michael M.F. Kaufmann har varit styrelseledamot i bolaget i 17 år.

Valberedningen föreslår vidare omval av styrelseledamöterna Andrea Gisle Joosen, Bengt Hammar, Jan Svensson, Jan Åström och Victoria Van Camp samt omval av Jan Svensson till styrelseordförande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Billerud

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Billerud

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt