Bioarctic presenterade nya lecanemab-data vid Alzheimerkongress
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioarctic presenterade nya lecanemab-data vid Alzheimerkongress

Forskningsbolaget Bioarctic och partnern Eisai presenterade nya fas 2b-data för läkemedelskandidaten lenanemab vid årets AD/PD-kongress, enligt ett pressmeddelande.

Mer specifikt presenterades bland annat nya data för blodbiomarkörer av amyloid och p-tau samt preliminära resultat för samma studies pågående öppna förlängning. "Alla data fortsätter att stödja lecanemabs effekt med fortsatt låg förekomst av biverkningen ARIA-E", skriver Bioarctic.

Presentationerna inkluderade även en uppdatering om utvecklingen av en subkutan formulering samt data som beskriver lecanemabs bindningsprofil.

- Under AD/PD 2022 höll både Bioarctic och vår partner Eisai flera presentationer om lecanemab, som genererade ett stort intresse bland deltagarna. Vi fortsätter att ta fram data som stödjer både vetenskapen bakom lecanemab och dess kliniska effekter i tidig Alzheimers sjukdom, med fortsatt låg frekvens av biverkningen ARIA. Det är verkligen uppmuntrande att se hur vår partner Eisai helhjärtat driver utvecklingen av lecanemab och nu går vidare med en subkutan formulering. Sammantaget visar årets AD/PD-konferens de stora framsteg som görs inom detta fält och vi ser fram emot de viktiga resultat som kommer under året, kommenterar Gunilla Osswald, vd Bioarctic.

AD/PD (The International Conference on Alzheimer's and Parkinson's Diseases and related neurological disorders) är ett vetenskapligt forum med fokus på att förbättra behandlingen av Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och andra relaterade neurologiska störningar. Kongressen hölls i Barcelona den 15-20 mars och sex av presentationerna som hölls berörde lecanemab.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt