Bioarctic stärker marknadsorganisationen - rekryterat fem nya medarbetare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioarctic stärker marknadsorganisationen - rekryterat fem nya medarbetare

Forskningsbolaget Bioarctic bygger upp sin marknadsorganisation ytterligare och har rekryterat fem nya medarbetare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dels har bolaget anställt Frida Lekander som ny Head of Marketing. Närmast kommer hon från Oncopeptides där hon arbetade som Global Medical Strategy och Excellence Director.

Vidare har Sven Erickson utsetts till Head of Medical Affairs. Dessförinnan hade han rollen som Medical Lead Alzheimers sjukdom på Biogen och har tidigare haft ledande roller på företag som Roche, Novartis, Medivir och Isofol.

Därutöver har Mats Ekelund utsetts till Head of Marke Access. Även han kommer närmast från Biogen där han varit Head of Value & Access i Norden. Tidigare har han haft liknande roller på Pfizer och Wyeth.

Tjänsten Head of Public Affairs kommer axlas av Harald Borgeke, som idag arbetar som Health Technology Assessment & Health Economics and Outcomes Research Lead CAR T på Bristol Myers Squibb i Norden. Han har erfarenhet inom olika kommersiella roller inom Market Access från bland annat Novo Nordisk, Eli Lilly och Celgene.

Slutligen förstärks avdelningen med professor Hans Basun som utsetts till Senior Advisor Medical Affairs. Hans Basun har lång klinisk erfarenhet av patienter med Alzheimers sjukdom och har tidigare innehaft tjänster som Senior Director Clinical Development och Chief Medical Officer på Bioarctic.

"Bioarctic tar nu det första steget för att etablera sig som ett komplett biofarmabolag med en stark ställning på den nordiska marknaden. Vid ett eventuellt godkännande ser vi en stor potential i lecanemab och på sikt också i våra övriga läkemedelsprojekt. Våra framsteg gör att det nu är tid att växla upp från vår position som ett renodlat forsknings- och utvecklingsbolag till att även ha strukturer för att stödja sjukvårdens möjligheter att på bästa sätt integrera innovativa och effektiva behandlingar av patienter med Alzheimers sjukdom", kommenterar vd Gunilla Osswald.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.