Nyhet

Biofrigas tecknar avtal med agent i Storbritannien

Biogasbolaget Biofrigas har tecknat ett avtal med en agent för att stärka bearbetningen av marknaden i Storbritannien, vilket är i linje med bolagets strategi att växa utanför den svenska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi ser stora möjligheter till framtida affärer i Storbritannien. Där finns kapitalstarka aktörer som ser stor potential i att omsätta gödsel och biogrödor från lantbruk till cirkulära bränslen. Där finns också starka regulatoriska drivkrafter att arbeta med förnyelsebara energislag, där rötning av metan bedöms att vid 2030 kunna bidra med upp till 30 procent av den totala minskningen av koldioxidutsläpp som skall ske enligt Storbritanniens femte koldioxidbudget (The Fifth Carbon budget). Det känns bra och är rätt timing att trappa upp närvaron där nu med en representant på plats i regionen, säger Biofrigas vd Jonas Stålhandske.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt