Nyhet

Biofrigas tillkännager lyckosamma resultat för sin CryoSep-anläggning

Biogasbolaget Biofrigas tillkännager att resultaten från de tester som genomförts hos en lantbrukskund med bolagets CryoSep-anläggning varit lyckosamma. Det framgår av ett pressmeddelande.

"I en driftsmiljö med verkliga förhållanden har gas från gödsel kunnat torkats, renats, uppgraderats och förvätskas till flytande biogas. Resultaten är ett genombrott och bolaget går nu in i en ny fas", heter det.

- Vi har nu visat att vi kan, under verkliga förhållanden, producera flytande biogas från rötgas och det här är något som vi kämpat för under en längre tid. Det har varit en lång resa och det känns såklart oerhört tillfredsställande att vi nu kan konstatera att vi lyckats genomföra vad vi siktat mot. Jag vill rikta ett särskilt tack till vår kund som delar vår vision om vad detta kan göra för lantbrukets framtid och till vår teknikorganisation med Marcus i spetsen som genom kunnande, noggrannhet, prestigelöshet och driv visat att vi tänkt rätt, säger Biofrigas vd Jonas Stålhandske.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt