Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia köper sin amerikanska distributör

Bioteknikbolaget Biogaias amerikanska dotterbolag Biogaia Biologics Inc ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Nutraceutics. Nutraceutics äger samtliga aktier i Everidis som är bolagets exklusiva distributör av produkter under Biogaias egna varumärke i USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna förvärvas i två steg, varav det första steget genomförs den 31 december 2021 då BioGaia förvärvar 80 procent av aktierna genom en aktieöverlåtelse och nyemission för en köpeskilling om 9,7 miljoner dollar respektive 5 miljoner miljoner dollar. Transaktionen värderar Nutraceutics till 13,9 miljoner dollar på kassa- och skuldfri basis, vilket motsvarar 5,3 gånger förväntat rörelseresultat 2021.

Biogaia skall förvärva resterande 20 procent av aktierna under 2027 eller 2028 för en köpeskilling som baseras på försäljningen året före förvärvet av de resterande aktierna. Köpeskillingen för de resterande aktierna beräknas för närvarande, baserat på Everidis långsiktiga försäljningsplan, uppgå till ungefär 22 miljoner dollar.

Nutraceutics har tillsammans med Everidis 23 anställda och förväntas omsätta 16,5 miljoner dollar under 2021, varav 87 procent är produkter sålda under Biogaias varumärke, och förväntas ha ett rörelseresultat på 2,6 miljoner dollar.

Biogaias omsättning och rörelseresultat 2021 hade påverkats positivt med 10 miljoner dollar respektive 2,6 miljoner dollar om Nutraceutics hade varit en del av Biogaia under hela 2021. Förvärvet finansieras genom utnyttjande av befintlig kassa.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.