Bioinvent riktar Bi-1607 mot bröstcancer samt visar nya data för Bi-1808
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bioinvent riktar Bi-1607 mot bröstcancer samt visar nya data för Bi-1808

Nya data för Bioinvents kandidat Bi-1607 tyder på att bolagets strategi med antikroppsläkemedel mot FcγRIIB-receptorn kan fungera även för behandling av bröstcancer. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Patienter med HER2-positiv bröstcancer får idag Trastuzumab (enbart eller i kombination med kemoterapi), som signifikant förbättrar totalöverlevnaden. Emellertid är det många patienter som inte blir botade och utvecklar resistens mot behandlingen, vilket gör att de återfaller i sjukdomen.

”De prekliniska proof-of-concept-data tyder på att kombinationsbehandling med BI-1607 både kan öka effekten av nuvarande behandlingsregimer med anti-HER2 och öka svarsfrekvensen hos patienter som inte längre svarar på anti-HER2-riktade behandlingar såsom trastuzumab”, skriver bolaget.

Patientrekrytering till den kliniska fas 1/2a-studien med BI-1607 planeras inledas under andra kvartalet 2022.

Därutöver kommunicerar bolaget i en annan pressrelease att toxikologiska studier för kandidaten Bi-1808 visar på en ”mycket god tolerabilitetsprofil”. Dessutom visar in vivo-studier i experimentella modeller för cancer på ett tydligt samband mellan dos, bindning till receptorn och effekt.

”De spännande translationella data som kommer att presenteras på BI-1808 visar tydligt varför vi är så entusiastiska över våra pågående kliniska studier i solida tumörer. Det är mycket uppmuntrande att vi ser liknande korrelationer för biomarkörer i patientproverna som i de prekliniska modellerna”, kommenterar Martin Welschof, vd för BioInvent.

Datan för kandidaten Bi-1808 kommer att presenteras vid årsmötet för American Association for Cancer Research i april 2022 (AACR22).

Bioinvent har en stark kassa som per den sista december uppgick till 1,37 miljarder kronor, vilken bolaget estimerar räcker åtminstone fram till slutet av 2024.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioinvent

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt