Nyhet

Biosergen får godkännande att starta fas I-studie

Biofarmabolaget Biosergen erhåller godkännande i Australien att starta en fas I-studie för sin svampdödande läkemedelskandidat BSG005. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien, som ska undersöka säkerheten och toleransen för läkemedelskandidaten omfattar 72 friska män och kommer ta plats i Australien i maj nästa år.

Vd Peder M. Andersen kommenterar, "Detta godkännande är en viktig milstolpe för BSG005 och Biosergen. Vi förväntar oss att uppgifterna från denna studie är särskilt intressanta eftersom den fungicida aktiviteten hos polyener på en rad svampstammar är obestridd, samtidigt som ingen svampresistensutveckling mot denna klass av läkemedel har rapporterats tidigare, faktiskt ända sedan vår huvudkonkurrent Amphotericin B lanserades för 50 år sedan. Alla våra prekliniska tester har visat en bredspektrumaktivitet för BSG005 mot nästan alla svampstammar, inklusive annars resistenta Aspergillosstammar, och inklusive Mucormycosis ("Black Fungus").

Han fortsätter,

"Hittills har BSG005 i djurstoxikologiska studier inte visat några negativa effekter på njurarna. Njurtoxicitet är ett viktigt problem för Amphotericin B, den andra polyenprodukten på marknaden. Studien kommer också att undersöka toleransen för de intravenösa infusionerna av BSG005 och hur kroppen reagerar på BSG005."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt