Nyhet

Blick

Blick Global ökar resultatet

Adtech-bolaget Blick Global redovisar minskande omsättning men stigande vinst under det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk 4,3 procent till 4,5 miljoner kronor (4,7). Totala intäkter var 13,7 miljoner kronor (5,1). Under kvartalet intäktsfördes 9 miljoner kronor av de 29 som var avsatta för tilläggsköpeskilling 1 och 2 i förvärvet av Wiget Group. Det innebär att 5,2 miljoner kronor kvarstår som avsättning för tilläggsköpeskilling 2.

Ebitda-resultat blev 9,7 miljoner kronor (-3), med en ebitda-marginal på 215,6 procent.

Rörelseresultatet blev 5,7 miljoner kronor (-12,2), med en rörelsemarginal på 126,7 procent.

Resultatet före skatt var 4,2 miljoner kronor (-14,5).

Resultatet efter skatt blev 3,9 miljoner kronor (-14,8).

Resultat per aktie hamnade på 0,03 kronor (-0,10).

Ingen utdelning föreslås (0).

Bolaget ökade medieinvesteringarna under kvartalet. Wiget hade under det fjärde kvartalet mer diskussioner än någonsin med potentiella kunder.

"Vi har stora visioner med Blick, och kommer förmodligen aldrig bli riktigt nöjda, men en
resultatförbättring på närmare 20 miljoner kronor på helåret betyder att vi har lyckats vända verksamheten till att bli en väldigt spännande affär. Vi är tillfreds med hur vi lyckades manövrera
oss igenom förra årets utmaningar och kan konstatera att vi idag befinner oss i ett helt nytt läge jämfört med tidigare år", skriver vd Erik Ahlberg i rapporten.

Blick Global-chefen skriver att bolaget fört flera diskussioner om förvärv under året. Spotlight-bolaget vill närma sig iGaming-sfären.

"Blicks ambition är att genomföra fler förvärv men av flera skäl låter vi denna process ta tid. Valutan på aktien må vara ett viktigt nyckeltal men för oss är det av ännu större betydelse att entreprenörerna bakom bolagen ser värdet och potentialen i ett samgående med Blick och hur vi tillsammans kan utveckla börsbolaget på fem års sikt", uppger Ahlberg.


Blick Global, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning4,54,7-4,3%
EBITDA9,7-3
EBITDA-marginal215,6%
Rörelseresultat5,7-12,2
Rörelsemarginal126,7%
Resultat före skatt4,2-14,5
Nettoresultat3,9-14,8
Resultat per aktie, kronor0,03-0,10
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B347-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt