Nyhet

Blick

Blick Global ska fortsätta att bredda kundstocken för Wiget

Adtech-bolaget Blick Global kommer att arbeta vidare på att bredda kundstocken för Wiget. Det uppger företaget i ett meddelande under måndagen.

Den största kunden svarade för 42 procent av omsättningen och den näst största för 18 procent och den tredje största för 12 procent. Totalt svarade alltså de största kunderna för 72 procent.

"Under 2021 kommer vi fortsätta arbeta med att bredda kundstocken för att inte vara så beroende utav ett fåtal stora annonsörer. Vår strategi har från början varit att skapa en stabil grund med ett antal starka globala operatörer som vi sedan kan bredda med mer lokalt förankrade operatörer", uppger Blick Global.

Blick Global har just nu tio nya kundtester igång för den prestationsbaserade affären samt två långtgående tester med en Ace-kund och en React-kund. Prestationsaffären svarade för 52 procent av omsättningen. En Ace-kund har potential att bli väldigt stor. Blick Global har inte någon konkurrent att blicka mot och bolaget vet inte riktigt själva hur fullskalig en kund kan bli.

"Det som är väldigt intressant med den här affären är att det kan gå väldigt fort från några få tusen kronor till miljontals kronor per månad. Att göra den resan på 3-6 månader tillsammans med oss är inte alls omöjligt för en operatör, utan snarare vår målsättning och ganska troligt om vi har rätt stöd internt hos operatören", uppger Blick Global och betonar att det inte är någon prognos.

Just nu är det inte aktuellt med några nyrekryteringar utan företaget hanterar sin verksamhet med befintlig besättning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt