Blindad utvärdering av IBT-studie presenterad i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Blindad utvärdering av IBT-studie presenterad i USA

Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, har fått en blind utvärdering av sin Connection Study med läkemedelskandidaten IBP-9414 för förebyggande av nekrotiserande enterokolit och förbättring av SFT hos tidigt födda barn presenterad vid Hot Topics in Neonatology vid University of Florida. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utvärderingen bedömde effekten av kliniska resultat relaterat till en dags minskning av tiden till SFT, som är en förkortning för Sustained Feeding Tolerance.

Det utvärderingen avslöjar är att även en blygsam minskning av tiden till SFT korrelerar positivt med ett flertal kliniskt relevanta komplikationer inklusive sepsis och bronkopulmonell dysplasi, en kronisk lungsjukdom som drabbar för tidigt födda barn. Detta innebär att SFT kan användas som en markör för allvarliga komplikationer hos tidigt födda barn med mycket låg födelsevikt, enligt IBT.

”IBT är banbrytande i utveckling av probiotiska läkemedel som del i vårt mål att förebygga livshotande spädbarns sjukdomar och främja en sund mag- och tarm- utveckling. Vi är mycket nöjda med resultatet av valideringen som presenterades av Professor Neu, då det medför att vi nu har två validerade primära endpoints i vår studie”, säger IBT:s vd Staffan Strömberg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Infant Bacterial

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Infant Bacterial

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt