BMW sålde rekordmånga bilar under första kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

BMW sålde rekordmånga bilar under första kvartalet

Tyska fordonstillverkaren BMW levererade totalt 636 606 bilar genom varumärkena BMW, Mini och Rolls-Royce under det första kvartalet. Det utgör en rekordnivå och motsvarar en ökning med 33,5 procent mot samma period i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen ökade i samtliga stora världsregioner, samt hos alla varumärkena.

Varumärket BMW stod för 560 543 fordon, en ökning med 36,2 procent. En huvudorsak till detta uppges vara X-seriens popularitet.

Antalet sålda hybrider och elbilar mer än fördubblades till 70 207 fordon. Det innebär att man är på god väg att leverera mer än 100 000 elbilar i år, med åtminstone en miljon elektrifierade BMW-bilar ute på vägarna vid utgången av året.

Under gårdagen presenterade även Daimler-ägda Mercedes-Benz starka leveranssiffror för det första kvartalet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om BMW

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien BMW

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev