Bodyflight minskar omsättning och rörelseresultat - 'dragit ned på allt till ett minimum'

Nyhet

Bodyflight minskar omsättning och rörelseresultat - 'dragit ned på allt till ett minimum'

Upplevelsebolaget Bodyflight redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad rörelseförlust.

Omsättningen sjönk 40,0 procent till 4,2 miljoner kronor (7,0).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-0,1).

Resultatet före skatt var -1,2 miljoner kronor (-0,5).

Resultatet efter skatt blev -1,3 miljoner kronor (-0,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,06).


"Jag har tillsammans med min personal agerat snabbt på alla signaler i marknaden samt alla typer av stödåtgärder. Vi införde omgående nya städrutiner och andra åtgärder för att anställda och kunder skulle känna sig ”säkra” hos oss. Den 17 mars permitterade vi vår fasta personal samt hade redan sedan någon vecka minimerat/avslutat de flesta timanställda. Detta har bidragit till sänkta kostnader i perioden april-juni," kommenterar vd Anders Eriksson.

Under andra kvartalet har de båda vindtunnlarna varit öppna endast tre dagar per vecka, fredag till söndag. Man har också på grund av restriktioner tvingats minimera grupperna under dessa dagar. SM och danska mästerskapen in.

Eriksson fortsätter.

"Jag har jobbat oerhört mycket med kostnadskontroll under kvartalet, ifrågasättande av varje kostnad, dragit ned på allt till ett minimum. Vissa av dessa kostnader kommer komma tillbaka när samhället och vår omsättning blir mer normaliserad igen, till exempel marknadsföringskostnader. Andra kostnader har vi sparat in för gott och kommer inte tillbaka. Totalt kommer vi ha genomfört kostnadsbesparingar om 1000 tkr per år som inte kommer uppstå igen."

Bodyflight, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning4,27,0-40,0%
Rörelseresultat-0,7-0,1
Resultat före skatt-1,2-0,5
Nettoresultat-1,3-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,06

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bodyflight

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev