Nyhet

Bokförsäljningen har ökat 10,2 procent under första halvåret - drivet av digital tillväxt

Under det första halvåret ökade den sammanlagda bokförsäljningen i Sverige med 10,2 procent mot samma period 2020. Det framgår av en färsk rapport från Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen.

Ökningen är driven av tillväxt inom digitala kanaler, där försäljningen i internetbokhandeln ökade med 14,7 procent med försäljningen av digitala abonnemangstjänster ökade med 18,6 procent.

Bokförsäljningen i den fysiska handeln minskade med 8 procent.

Även jämfört med det första halvåret 2019 är den digitala tillväxten tydlig, då försäljningen i internetbokhandeln var 25 procent högre under årets första halvår. Den fysiska bokhandeln har minskat med 24 procent.

Till följd av den starka tillväxten främst online går den sammanlagda bokförsäljningen mot ännu ett rekord år i år, efter att nya försäljningsrekord sattes under 2020.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt