Nyhet

Bokusgruppen

Bokusgruppen ökar omsättning andra kvartalet (uppdatering)

(uppdatering med omsättningsutveckling för butik och online)

Bokhandeln Bokusgruppen redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolagets rörelseförlust minskade.

Bokusgruppen noterades på First North Premier Growth Market den 4 juni efter avknoppning från Volati.

"Vi har nu bästa möjliga förutsättningar att ytterligare öka tillväxttakten i våra onlinekanaler och stärka vår position på marknaden", skriver vd Maria Edsman om noteringen.

Omsättningen steg 12,0 procent till 334,4 miljoner kronor (298,5). Butikerna ökade med 13 procent medan onlinehandeln steg 11 procent.

Rörelseresultatet blev -27,2 miljoner kronor (-32,8).

Resultatet efter skatt blev -25,8 miljoner kronor (-32,1).

Resultat per aktie hamnade på -1,9 kronor (-4,01).

"Sammanfattningsvis är jag nöjd med kvartalets utfall. Vi hade en starkare försäljning, fler kunder i våra butiker och en positiv tillväxt online. Bokusgruppens totalerbjudande av kanaler, format och sortiment står sig med andra ord väldigt starkt. Tittar vi framåt kvarstår osäkerhet kring nya
virusvarianters påverkan på samhället, men om restriktionerna fortsätter att lättas enligt myndigheternas plan ser jag med tillförsikt på resten av året", skriver Edsman.

Bokusgruppen, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning334,4298,512,0%
Rörelseresultat-27,2-32,8
Nettoresultat-25,8-32,1
Resultat per aktie, kronor-1,9-4,01


http://media.finwire.com/media/FWS0062C9C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt