Nyhet

Bokusgruppen

Bokusgruppen ökar omsättning och resultat

Bokhandeln Bokusgruppen ökade vinsten och omsättningen i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 0,4 procent till 428,4 miljoner kronor (426,8). Bruttomarginalen var 39,2 procent (36,8).

Fysisk butik uppvisade en försäljningstillväxt om 3 procent, Akademibokhandeln Online ökade försäljningen med 20 procent och det övriga sortimentet hade en försäljningsökning om 7 procent. Bokus Online minskade med 4 procent.

Ebita-resultat blev 34,4 miljoner kronor (28,8), med en ebita-marginal på 8,0 procent (6,7).

Resultatet efter skatt blev 15,9 miljoner kronor (8,9). Resultat per aktie hamnade på 1,0 kronor (1,1).

"Vi är på rätt väg för att leverera på våra finansiella mål och jag ser positivt på årets sista och starkaste kvartal som vi går in i helt utan pandemirestriktioner", uppger vd Maria Edsman.

Bokusgruppen, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning428,4426,80,4%
EBITA34,428,819,4%
EBITA-marginal8,0%6,7%
Nettoresultat15,98,978,7%
Resultat per aktie, kronor1,01,1-9,1%


http://media.finwire.com/media/FWS006828E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt