Nyhet

Boliden tecknar avtal med Metso Outotec gällande expansionsinvestering i Odda

Gruvbolaget Boliden har tecknat avtal med Metso Outotec avseende expansionsinvesteringen i zinksmältverket Odda. Expansionsinvesteringen i Odda pågår mellan 2021-2024, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Avtalet med Metso Outotec motsvarar 150 miljoner euro och är inkluderat i tidigare kommunicerad investering om 700 miljoner euro för expansionen i smältverket i Odda, varav merparten genomförs under 2022 och 2023.

- Expansionen av Boliden Odda innebär en ny standard för zinksmältning inom både hållbarhetsprestanda och kostnadseffektivitet. Vi följer vår plan och är trygga med att samarbetet med Metso Outotec kommer bidra i vår utveckling mot att producera mer zink med världens bästa klimatprofil, säger Daniel Peltonen, direktör affärsområde Smältverk, Boliden.

Produktionskapaciteten i Boliden Odda kommer öka från dagens 200 000 ton till 350 000 ton per år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt