Boozt bygger egen betaltjänst under namnet Booztpay - Ehandel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Boozt bygger egen betaltjänst under namnet Booztpay - Ehandel

Boozt

E-handelsbolaget Boozt bygger en egen betaltjänst som går under namnet Booztpay och som just nu testas i systerbutiken Booztlet, skriver Ehandel.

När den nya kassalagen för e-handel lanserades i somras var regeringen tydlig. Kreditbetalningarna skulle få en mer undanskymd plats, vilket förhoppningsvis skulle leda till en minskad skuldsättning i samhället.

"Åtta månader senare står det klart att insatserna inte direkt verkar ha haft önskad effekt. Tvärtom finns det siffror som tyder på att fakturabetalningarna ökat sedan den nya lagen infördes. Lagen ska utvärderas senare det här året men i går kunde vi avslöja att Konsumentverket redan nu har gått ut och önskat en skärpning av reglerna. Detta sedan skulderna hos kronofogden, som kan kopplas till e-handelsbetalningar, ökat markant under det senaste åren", skriver Ehandel.

Ehandel skriver vidare att det finns dock inget som tyder på att e-handeln backat från att erbjuda fakturalösningar. Tvärtom tittas det just nu på nya lösningar för att erbjuda betalning efter leveransen.

Booztpay finns både som 30 dagars-faktura, som kostar kunden 29 kronor att använda, och i form av delbetalning, som marknadsförs med "Ingen avgift". Betalningarna kan göras bland annat med hjälp av Swish.

Booztpay har tagits fram av Boozt i samarbete med betalleverantören Avarda. I Boozts ordinarie e-handel erbjuds fortfarande betalning med Klarna, skriver Ehandel.

https://www.ehandel.se/boozt-pausar-klarna-for-hemligt-kassatest-bygger-egen-betaltjanst

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt