Boozt bygger egen betaltjänst under namnet Booztpay - Ehandel

Nyhet

{newsItem.title}

Boozt bygger egen betaltjänst under namnet Booztpay - Ehandel

E-handelsbolaget Boozt bygger en egen betaltjänst som går under namnet Booztpay och som just nu testas i systerbutiken Booztlet, skriver Ehandel.

När den nya kassalagen för e-handel lanserades i somras var regeringen tydlig. Kreditbetalningarna skulle få en mer undanskymd plats, vilket förhoppningsvis skulle leda till en minskad skuldsättning i samhället.

"Åtta månader senare står det klart att insatserna inte direkt verkar ha haft önskad effekt. Tvärtom finns det siffror som tyder på att fakturabetalningarna ökat sedan den nya lagen infördes. Lagen ska utvärderas senare det här året men i går kunde vi avslöja att Konsumentverket redan nu har gått ut och önskat en skärpning av reglerna. Detta sedan skulderna hos kronofogden, som kan kopplas till e-handelsbetalningar, ökat markant under det senaste åren", skriver Ehandel.

Ehandel skriver vidare att det finns dock inget som tyder på att e-handeln backat från att erbjuda fakturalösningar. Tvärtom tittas det just nu på nya lösningar för att erbjuda betalning efter leveransen.

Booztpay finns både som 30 dagars-faktura, som kostar kunden 29 kronor att använda, och i form av delbetalning, som marknadsförs med "Ingen avgift". Betalningarna kan göras bland annat med hjälp av Swish.

Booztpay har tagits fram av Boozt i samarbete med betalleverantören Avarda. I Boozts ordinarie e-handel erbjuds fortfarande betalning med Klarna, skriver Ehandel.

https://www.ehandel.se/boozt-pausar-klarna-for-hemligt-kassatest-bygger-egen-betaltjanst

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev