Boozt har stark lagersituation inför fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

Boozt

Boozt har stark lagersituation inför fjärde kvartalet

E-handelsbolaget Boozt har en stark lagerposition inför fjärde kvartalet och första kvartalet, framgår det av delårsrapporten från i morse.

Under det tredje kvartalet landade omsättningen på 1 232 miljoner kronor, vilket var lägre än förväntningar på marknaden som enligt Factset var 1 273 miljoner kronor.

"Den uppdämda efterfrågan vi förväntade oss har kommit senare än vi väntat oss men vi är fortsatt optimistiska att vi mot slutet av året successivt kommer att se de fulla effekterna av att samhället återöppnas", skriver Vd Herrmann Haraldsson i vd-ordet.

Han uppger också att bolaget är väl förberedda med betryggande lager för höst/vintersäsongen 2021.

"Ännu viktigare är att vi lyckats ta emot alla dessa varor med endast mindre förseningar. På grund av den tillfälliga kapacitetsbegränsningen har vår prioritering att leverera in produkterna påverkat övrig verksamhet på hanteringscentret. Men produkterna är på plats och vi är väl förberedda med en stark lagerposition och ser fram emot det kommande fjärde kvartalet 2021 och första kvartalet 2022."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev