Boozt höjer helårsprognosen efter bättre utveckling än förväntat i första kvartalet

Nyhet

Boozt

Boozt höjer helårsprognosen efter bättre utveckling än förväntat i första kvartalet

E-handelsbolaget Boozt utveckling under det första kvartalet har varit bättre än bolaget har räknat med och bolaget höjer därför helårsprognosen.

Under det första kvartalet väntas en nettoomsättningstillväxt om 47-49 procent med en justerad rörelsemarginal runt 6 procent. Utvecklingen överträffade förväntningarna som en följd av tilltagande stark tillväxt för både Boozt och Booztlet genom hela kvartalet. Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Prognosen för årets nettoomsättningstillväxt höjs till 25-30 procent, från 20-25 procent, och prognosen för den justerade rörelsemarginalen höjs till över 5,5 procent, från över 5 procent.

Boozt har även fått en bra start på april.

”Vårt momentum från 2020 har följt med in på det nya året och vi kan se att många av de nya kunder vi fick förra året fortsätter handla med hög frekvens, samtidigt som våra befintliga kunder fortsätt vara lojala. Vi är mycket nöjda att kunna rapportera ett starkt första kvartal och att vi ser en fortsatt positiv utveckling under första halvan av april som var den månad då vi hade allra högst tillväxt ifjol", säger vd Hermann Haraldsson.

Bolaget planerar att publicera delårsrapporten den 7 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev