Boozt sänker sin prognos för helåret 2022 rejält
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Boozt sänker sin prognos för helåret 2022 rejält

Boozt

E-handelsbolaget Boozt sänker sin prognos för helåret 2022 rejält för att återspegla en avmattande konsumtion drivet av en försämrad köpkraft, fortsatta störningar i leveranskedjan och stigande inflation, vilket bolaget förväntar sig kommer att ha en dämpande effekt på sällanköpshandeln under resterande delen av året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettoomsättningstillväxten för andra kvartalet 2022 förväntas hamna i intervallet 5-8 procent, med ett justerat rörelseresultat, ebit, på mellan 70-80 miljoner kronor.

Boozt räknar nu med en nettoomsättningstillväxt för 2022 i intervallet 10-15 procent, jämfört med tidigare 20-25 procent och ett justerat rörelseresultat, ebit, på mellan 235-285 miljoner kronor, jämfört med tidigare 365-420 miljoner kronor, motsvarande 3,5-4,5 procent i justerad rörelsemarginal.

- Första halvåret 2022 går mot sitt slut och har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde när vi satte våra mål för året. Som en konsekvens har vi valt att agera snabbt för att kunna fortsätta accelerera tillväxten, ta marknadsandelar på den nordiska onlinemarknaden och samtidigt leverera branschledande lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kommer att vända den nuvarande marknadssituationen till vår fördel och att vi blir ett ännu starkare Boozt, kommenterar vd Hermann Haraldsson:

Han konstaterar att marknaden har varit betydligt mer volatil under andra kvartalet med hårdare konkurrens och marknadsaktivitet än vanligt.

- Följaktligen har kundanskaffningskostnaden ökat på ett sätt som begränsar lönsam tillväxt. Vi fortsätter att driva vår verksamhet utifrån grundprincipen om en lönsam och hållbar kundanskaffningskostnad (CAC) och customer-lifetime-value (CLV) med en avkastning efter 16-18 månader.

- Våra viktiga nyckeltal är fortsatt starka och fortsatte utvecklas positivt under första halvåret 2022. Det genomsnittliga ordervärdet är rekordhögt, returgraden är stabil, kundnöjdheten är branschledande och vårt nordiska varuhus erbjuder ett unikt sammansatt urval inom alla våra kategorier, fortsätter Hermann Haraldsson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boozt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt